Reservofficersutveckling 

Som tidigare annonserats anordnar Sjöstridsskolan i Karlskrona en uppfräschningskurs för Marinens reservofficerare i augusti.

– Förhoppningen är att liknande kurser kommer att kunna erbjudas under kommande år för att vidmakthålla teoretiska kompetenser hos reservofficerarna, skriver Håkan Lindberg, ansvarig för kursen på Sjösstridsskolan på Försvarsmaktens hemsida.

SFRO:s ordförande Peter Thomsson menar att kursen i sommar är viktig för att åtgärda det glapp som uppstått när ingen nyutbildning av reservofficerare till Marinen skett under 10 år.

– Det är lovvärt att utbildning kommer liksom att antagningen planeras bli bredare nästa år. SFRO är fortsatt engagerat att stödja Försvarsmakten i att rekrytering, utbildning och vidareutveckling skall bli bästa tänkbara, säger Peter Thomsson.

– Vi har ett gemensamt intresse av att ha ett fungerande reservofficerssystem med så många som möjligt av RO som både vill och kan tjänstgöra, oavsett om de tillförs genom nyutbildning eller genom sommarens uppfräschningskurs.

Läs mer på Försvarsmaktens hemsida.

Aktuellt

Nyhetsarkiv
Läs mer
13 februari 2024

Kallelse SFRO-G Årsmöte

Den 13 Mars på Royal Bachelor’s Club
Läs mer
5 februari 2024

Årsmöte 2024

Den 21 mars på Kastellet. OSA senast den 14 mars till…
Läs mer
23 oktober 2023

SFRO-S Afterwork

Det är återigen dags för AW! Årets andra after work genomförs…